Saç Dökülmesi Tipleri

Saç Dökülmesi Tipleri Nelerdir?

Saç dökülmesi çok farklı nedenlerle ve değişik tiplerde görülebilmektedir. Sırasıyla en sık görülenden en az görülene doğru saç dökülmesi tiplerine değinmek istiyorum.

Erkek Tipi Saç Dökülmesi;

Bu neredeyse bütün erkeklerde ve bayanların bir kısmında görülen bildiğimiz klasik saç dökülmesi tipidir.

Diffüz Alopesi;

Bütün kada derisi üzerindeki saçların dökülmesi olarak belirtilmektedir. Bu dökülme çeşitli dönemlerde çok hızlı bir şekilde yaşanmaktadır.

Alopecia Areata;

Bu tip saç dökülmesinde kafa derisinde küçük daireler şeklinde dökülmeler yaşanıp zamanla kafadaki ve vücuttaki bütün tüylerin dökülmesine kadar uzayabilen sonuçlara sahiptir.

Sikatrisiyel Alopesi;

Kafada yara dokusu oluştuğu zaman gözlenmekte ve kalıcı olarak kalan bir saç dökülmesi sorunudur.

Travmatik Alopesi;

Bu saç dökülmesi çeşitli kimyasal ve fiziksel yaralanmalar sonucu oluşmaktadır, kalıcı veya geçici olarak devam edebilmektedir.

İnfestasyon;

Mantarlar, bakteriler ve virüsler gibi çeşitli mikroorganizmalar sebebiyle ortaya çıkan saç dökülmesi tipidir. Bu tip saç dökülmesinde saçın gövdesi ve folikülleri işlevini kaybetmektedir.

Saç Gövdesi Anormallikleri;

Kırıklar, kıvırcıklanma, düzensizlikler ve sarmallaşmalar gibi saç gövdesinde oluşan anormallikler dolayısıyla ortaya çıkan alopesiye neden olan saç dökülmeleridir.

Konjenital Alopesi;

Bu tip saç dökülmesi gebelik ve doğuma bağlı durumlarda veya çeşitli kalıtsal hastalıklar dolayısıyla ortaya çıkmaktadır.

Çeşitli Sebeplerden Kaynaklanan Alopesi;

Sedef hastalığı vb. kronik cilt rahatsızlıkları saçlı deriyi tahrip edebilmekte ve saçların dökülmesine sebep olmaktadır.
Bunların dışında stres, tiroid hormonu bozuklukları, demir ve çinko eksikliği, genel anestezi, enfeksiyonlar, diyabet, ameliyatlar, kemoterapi ve aşırı A vitamini gibi birçok sebepten dolayı saç dökülmeleri görünse de bu saç dökülmeleri geçici olup ilaç tedavisiyle düzelmektedirler. Sizlerde de saç dökülmesi sorunu bulunuyorsa bir doktora danışarak asıl sebebini ve nasıl tedavi edilebileceğini öğrenebilirsiniz.